İngiliz Polisi, Birleşik Krallık'ta istihbarat toplama konusunda Hong Kong yetkililerine yardım etmekle suçlanan bir adamın açıklanamayan koşullar altında öldüğünü belirtti. 37 yaşındaki Matthew Trickett, 2023'ün sonundan 2 Mayıs'a kadar Hong Kong istihbarat servisine yardım etmekle suçlanan üç kişiden biriydi.

Adamların hepsi kefaletle serbest bırakıldı ve duruşmaya çıkacaklardı. Thames Vadisi Polisi, bir vatandaşın ihbarı üzerine Trickett'in Londra'nın batısındaki Maidenhead'deki bir parkta ölü bulunduğunu söyledi.

SORUŞTURMA SÜRÜYOR

Emniyet güçleri, açıklanamayan bir olay olarak değerlendirilen ölümle ilgili soruşturmanın sürdüğünü söyledi. İngiliz basınında çıkan haberlerde, Trickett'in eskiden Kraliyet Deniz Piyadesi olduğu ve yakın zamanda İçişleri Bakanlığı'nda göçmenlik uygulama memuru olarak çalıştığı belirtildi.

Dinozorlardan önce o vardı. Kafası tuvalet oturağı gibiydi! Dinozorlardan önce o vardı. Kafası tuvalet oturağı gibiydi!

Aynı zamanda bir güvenlik danışmanlık şirketinin yöneticisi olduğu da bildirildi. Matthew Trickett; 38 yaşındaki Chi Leung Wai ve 63 yaşındaki Chung Biu Yuen ile birlikte suçlanmıştı. Adamlar, 13 Mayıs'ta kimliklerini doğrulamak için kısa bir duruşmaya çıkmıştı.

Kaynak: HABER MERKEZİ