Dharmesh Arvind Patel adlı doktor, Ocak 2023'te ABD'deki San Mateo County'de aracını, karısı ve iki çocuğuyla birlikte 75 metrelik uçurumdan kasıtlı olarak aşağı sürmüştü. Mucize eseri herkes hayatta kaldı. Sonucu merakla beklenen davada karar çıktı. Hakim, Patel'in 2 yıl boyunca ruh sağlığı tedavisi görmesini emretti. İlçe savcıları, üç kez cinayete teşebbüs suçlamasıyla yargılanan Dharmesh Arvind Patel'in program sırasında uyuşturucu/alkol alamayacağını ve eşiyle çocuklarını göremeyeceğini açıkladı.

İTİRAZA RAĞMEN KABUL EDİLDİ

San Mateo İlçe Yüksek Mahkemesi Hakimi Susan M. Jakubowski, savcıların itirazlarına rağmen tedaviyi emretti. Bölge Savcısı Steve Wagstaffe, "Suçun çok ciddi olduğunu ve kamu tehlikesinin çok yüksek olduğunu düşündük. Ailesini ve kendisini öldürmek için elinden gelen her şeyi yaptı" dedi.

BUNA ASLA İNANMAMIŞTIM

Ayrıca Wagstaffe, cinayete teşebbüs suçlamasından sonra ruhsal tedavi kararının çıkacağına inanmadığını da belirtti. Ancak oldu! Patel'in davası, haftalık ruh sağlığı ve terapi seanslarını içeren programı başarıyla tamamlaması durumunda düşecek. Programdayken anne-babasının evinde yaşaması emredildi.

YORUM YAPMADILAR

Aile üyeleri yorum yapmayı reddetti. Hakim Jakubowski, Patel'e majör depresyon teşhisi konulmasının ardından onun ruh sağlığı yönlendirme programına alınması talebini kabul etti. Savcı Wagstaffe, "Ruh sağlığı tedavisi kararı birçok olay için iyi olabilir. Ancak buradaki suçun büyüklüğünü düşündüğümüzde kesinlikle iyi olmadığını düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

Muhabir: Lila Okyanus