Diyarbakır’da 200 bin ton inşaat malzemesi üretecek fabrikanın açılışı yapıldı Diyarbakır’da 200 bin ton inşaat malzemesi üretecek fabrikanın açılışı yapıldı

SGK'nın yeni düzenlemesiyle, emekliler ve bir yakınları kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Bu destek programı, sağlık hizmetlerine erişim sağlayarak emeklilerin yaşam kalitelerini artırmayı amaçlıyor. Kaplıca tedavisinin ücretsiz olabilmesi için, belirli şartların ve belgelerin yerine getirilmesi gerekiyor.

Türkiye genelinde emeklilere ve yakınlarına yönelik yeni ve heyecan verici bir hizmet başlatıldı.

Emekliler için sunulan yeni destek programı, Türkiye'nin 81 ilinde yaşayan tüm emeklilere ve bir yakınlarına kaplıca hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanma imkanı tanıyor. Bu program, emeklilerin yaşam kalitelerini artırmayı hedefliyor ve Genel Sağlık Sigortası kapsamında sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlıyor.

SGK anlaşmalı kaplıcalarda, emekliler ve bir yakınları için masraflar Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanacak. Tedavi için gerekli olan sağlık kurulu raporu, fiziksel tıp ve rehabilitasyon veya tıbbi ekoloji ve hidroklimatoloji alanlarında uzman sağlık kurulları tarafından veriliyor.

Rapor, hastalığın tanısı, tahmini tedavi süresi ve seans sayıları gibi bilgileri içermeli ve başvuru sırasında 6 aydan eski olmamalıdır. Başvuruda bu şartlar karşılanmazsa, yeniden sağlık kurulu raporu alınması gerekebilir.

Bu destek programı sayesinde, ekonomik zorluk içinde olan emeklilere sağlık hizmetlerine daha kolay erişim ve ekonomik destek sağlanması amaçlanıyor.

SADECE BU KAPLICALARDA GEÇERLİ

Yeni destek programı, emeklilerin ve bir yakınlarının Türkiye genelindeki kaplıca tesislerinde ücretsiz olarak tedavi olabilmesini sağlıyor. Ancak, tedavi için bazı şartlar bulunuyor. Kaplıca tedavisi, yalnızca Sağlık Bakanlığı'ndan işletme izni almış tesislerde gerçekleştirilebiliyor.

İzin alınmamış tesislerde yapılan tedavi masrafları karşılanmıyor. Bu nedenle, emeklilerin bakanlık tarafından izinli tesislerde tedavi olmaları gerekiyor.

Sağlık kurulu raporu alındıktan sonra, başvurunun 5 iş günü içinde kaplıca tesisine yapılması gerekiyor. Bu süre içinde başvuru yapılmaması durumunda, yol giderleri ve gündelikler için yeni bir sağlık raporu gerekmiyor.

Ancak, raporun geçerlilik süresi boyunca tedaviye devam edebilmek için sağlık hizmet sunucusunun düzenlediği Hasta Sevk Formu ile işlemler yapılmalı.

SGK onaylı kaplıca tesislerinde yapılan tedavilerde, hem emeklilerin hem de refakatçilerinin giderleri karşılanıyor. Bu imkanlardan yararlanabilmek için, tedaviye başlamadan önce 6 ay içinde alınmış bir sağlık kurulu raporunun bulunması şart.

Düzenleme, yaşlı ve bakıma muhtaç emeklilerin sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırarak, onlara önemli bir destek sunuyor. Detaylı bilgiye Sağlık Bakanlığı’nın web sitesi veya doğrudan iletişim kanalları aracılığıyla ulaşılabiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ