Yeşilçam'ın efsane isimlerinden Ahu Tuğba, KOAH nedeniyle 1 Eylül'de hayatını kaybetti. Bir süredir Amerika'da yaşayan sanatçının cenazesi Türkiye’ye haftalardır getirelemedi. ABD'li yetkililer, Tuğba'nın vefatını 'şüpheli ölüm' kategorisine aldı. Bu nedenle de cenazenin İstanbul'a nakli uçuş engeline takıldı.

Ahu Tugba Jtle Cover.jpg

OTOPSİ TAMAMLANDI

Son olaraksa otopsi raporunun tamamlandığı ve ölümün şüpheli olmadığı belirlendi. Cenazenin Türkiye'ye nakli ise Miami'deki adli tıp merkezi müdürünün tatilde olması nedeniyle gecikmiş durumda. Müdür geri döndükten sonra gerekli imzalar atılacak ve Türkiye Miami Başkonsolosluğu cenazenin nakil işlemleri tamamlanacak.

İddiaya göre; bu hafta evrak işlerinin tamamlanması halinde Ahu Tuğba'nın cenazesinin önümüzdeki hafta Türkiye’de toprağa verilmesi bekleniyor.

Ahu Tugba 2

KIZI KONUŞTU

Ünlü ismin kızı Anjelik ise son gelişmeyle ilgili konuştu ve“Otopsi kararı nihayet alındı. Polis müfettişi 2 hafta önce yapması gerekeni şimdi yapıyor. İlgili müfettişin yöneticilerine e-mail atılınca dönüş yapıldı ve ‘Anneni otopsiye alıyoruz’ dediler. Annemin bedenini çürüttüler. Zorluklara rağmen naaşı çok sevdiği Türkiye’de, sevenleri ve dostlarının omuzunda toprağa verilecek.” dedi. 

Nuri Alco U4Qs Cover.jpg

NURİ ALÇO'A SERT ÇIKMIŞTI

Anjelik Calvin geçen haftalarda ise Nuri Alço ile ilgili olarak sert konuşmuş ve 'Şunu da söylemek isterim, annemin kendini dostu diye lanse edip yardım ediyor gibi prim yapmaya çalışanlar var.  Nuri Alço mesela. Sürekli beyan halinde, anlamak mümkün değil. Annemin ölüm haberinde niye Nuri Alço'nun adı geçiyor anlamıyorum. Cenazeye yönelik yardımda da bulunmadı. Kendisi sadece başın sağ olsun diye telefon açtı.' ifadelerini kullanmıştı. 

T25 Ahu Tugbanin 11 Yil Once 194

AHU TUĞBA KİMDİR?

13 Ağustos 1955 tarihinde İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Amerikan Kız Lisesi, Robert Lisesi'nin kızlar bölümünden mezun oldu. Yönetmen Metin Erksan'ın Beyoğlu'nda gezerken kendisini görüp film çekme teklifi ile sinema hayatı başladı.[3] Henüz ortaokuldayken sinema dünyasına girdi. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nin İngiliz Dili bölümündeki öğrenimini yarım bıraktı.

1970'lerin sonlarından itibaren Türk sinema dünyasında tanınmaya başladı. 1980'lerin başlarında üne kavuştu.

Ahu Tuğba, dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamıştır.

Ahu Tuğba Amerika Birleşik Devletleri'nin Florida eyaletinde, Miami'de kızıyla beraber yaşamaktadır. 1987 yılında müzik albümü yaptı.

Ahu Tuğba hayatı boyunca toplam 10 kez evlilik yapmıştır. İkinci evliliğini 1981 yılında Mustafa Ulusoy ile yapmıştır. 1991 yılında Arnavut asıllı Amerikalı doktor Timmy Alejtanij ile yaptığı evliliğinden kendisi gibi "Ahu" (Ajelbegü Ahu Anjelik Alejnatij) adında 11 Kasım 1993 doğumlu bir kız çocuğu vardır.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY