Tüm Türkiye 8 yaşında katledilen Narin Güran'ın katil veya katillerinin kim olduğunun ortaya çıkmasını beklerken gündemden düşmeyen konuyla ilgili yapılan yorumlar da devam ediyor. Son olarak yazar Zülfü Livaneli sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla dikkat çekti. 

Zulfu Livaneli

"NORVEÇ'TE DOĞSA GÜZEL BİR HAYATI OLABİLİRDİ"

LivaneliDiyarbakır Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'ta hakkında kayıp ilanı verilen ve arama çalışmalarının 19. gününde Eğertutmaz Deresi kenarında bir çuval içinde cansız bedeni bulunan Narin Güran'la ilgili “Anasına yaslanmış, yüzünde muzip bir gülümseme, önünde koca bir hayat. Yastığa başını koyduğunda ne hayaller, ne düşler. Belli ki her çocuk gibi kendisini annesinin yanında güvende hissediyor ama aslında yılanlı bir kuyuya düşmüş. İşkence ve ölüm yakında. Belki anası bile oğlunu korumak için ihanet etti ona. Çuval içinde örselenmiş narin bir beden. Doğduğu bölgenin, geleneklerin, şiddetin, kabalığın kurbanı olmuş bir Narin. Utanç içinde başımızı öne eğelim. Yanlış anlaşılmasın: Bölge diyerek Türkiye’nin de içinde bulunduğu coğrafyayı kastettim. Narin Norveç’te doğsa güzel bir hayatı olabilirdi” ifadelerini kullandı.

Ahmet-20

"SANA HİÇ YAKIŞIYOR MU?"

Ahmet Hakan ise bugünkü yazısında Livaneli’nin bu sözlerine dair tepkisini dile getirdi. Hakan; “Vahşetin, acımasızlığın, cinayetin coğrafyası yoktur Zülfü Livaneli. Norveç meleksi insanların, Türkiye şeytani insanların yaşadığı yer değildir. Meleksilik ya da şeytanilik insana özgüdür, coğrafyalara ya da milletlere özgü değildir. ‘Coğrafya kaderdir’ sözünü hatırlatıyorsun Zülfü Livaneli. Söyle o zaman: Lena ve Stine hangi coğrafyanın kaderini yaşadılar? *Senin gibi insanı anlatma iddiasındaki bir roman yazarına hiç yakışıyor mu şabloncu yaklaşım? Bırak artık şu şablonculuğu Zülfü Livaneli.” dedi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY