Türkiye 19 yaşındaki Semih Çelik’in işlediği çifte cinayetlerle sarsıldı. İstanbul'da yaşayan Çelik, önce kız arkadaşı Ayşenur Halil’i öldürdü ardından da okul arkadaşı oan ve uzun süredir takıntılı olduğu söylenilen İkbal Uzuner’i katletti.

Ahmet Hakan, Semih Çelik'in defalarca psikiyatri servislerini gittiğine dikkat çekti ve 'Ne işe yarıyor bu psikiyatri servisleri?' diye sordu.

HASTANE RAPORLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Köşe yazısında katilin tam beş adet hastane kaydı olduğunu belirten Hakan; 'Bir devlet hastanesinin psikiyatri servisinde bakılmış bu caniye. Yetmemiş, bir eğitim araştırma hastanesinin psikiyatri servisinde ilgilenilmiş. O da yetmemiş, bir üniversite hastanesinin psikiyatri servisinin takipli hastası olmuş. Sonuç olarak... Hiçbiri alarm zillerini çalmamış. Hiçbiri canideki potansiyeli fark edememiş. Ve bu psikopat cani, elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmış...' dedi ve konuyla ilgili sorularını şöyle sıraladı. 

SORULAR SORDU

Ahmet Hakan; 'Psikiyatri servislerinin hiçbirinin alarm zillerini çalmaması normal mi? Psikiyatri servislerinden hiçbirinde "dikkat, tehlike var" denmemesi olağan mı? Hiçbir doktorun, "toplum için tehlikeli" teşhisi koymamasında bir tuhaflık yok mu? Kendilerine defalarca gelen bir hastanın, 'kafa keserek genç kızları öldürecek kadar psikopat' olduğunu saptayamıyorsa... Ne işe yarıyor bu psikiyatri servisleri?' ifadelerine yer verdi. 

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY