İzmir’de bir sokak söyleşisinde Instagram’ın erişime engellenmesini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçlamasıyla 12 Ağustos'ta tutuklanmasının ardından dün tahliye edildi.

Dilruba 1 1 1

AK PARTİ'DEN TEPKİLER YÜKSELMİŞTİ

Tahliye edilmesinin ardından Dilruba Kayserilioğlu, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in açılış konuşmasını yaptığı 93. İzmir Enternasyonal Fuarı'na katıldı ve protokolde Özel'le yan yana oturdu. Ak Parti cephesinden tepki gösterilen durumla ilgili Ahmet Hakan da eleştiride bulundu. 

"HİÇBİRİNDE YANLIŞ YOK..."

Sokak röportajındaki ifadeleri nedeniyle tutuklanan ve serbest bırakılan Dilruba Kayserilioğlu’nun Özgür Özel tarafından ağırlanmasıyla ilgili Hakan; “Özgür Özel’in bu şahsın tutuklanmasına şiddetle karşı çıkması gerekirdi. Bunu yaptı. Hatta tutukluyken gidip ziyaret de etti. Hiçbirinde yanlış yok. Hepsi çok doğru. Peki Özgür Özel’in serbest kaldıktan sonra bu şahsı, CHP’nin bir etkinliğinde ‘onur konuğu’ olarak ağırlanmasına ne demeli?” dedi. 

ahmet hakan selehattin demirtaş

"ATATÜRK'E HAKSIZLIK DEĞİL Mİ?"

Sözlerine devam eden Hakan, “Bu leş üsluptan bir ‘Atatürk kızı’ çıkarmak, en başta Atatürk’e haksızlık değil mi? Atatürk’ün kızı, böyle leş bir üslupla mı konuşur? Tutuklamaya karşı çıkmak ile leş üsluplu konuşmayı onurlandırmak arasında bir çizgi var. Öyle ipinincecik bir çizgi de değil, kapkalın bir çizgi!” yazdı. 

Kaynak: DEMET SAROVA