FETÖ elebaşı Fethullah Gülen, ABD'deki çiftliğinde gömüldü. stadyumda tören düzenlenen Gülen'in cenazesi oldukça kalabalıktı. Gazeteci Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Gülen'in cenazesine dair notlarını paylaştı.

FETULLAH’IN GÖMÜLÜŞÜNE DAİR NOTLAR

GÖVDESİZ GÖVDE GÖSTERİSİ: FETÖ’cüler, cenaze törenini güya gövde gösterisine dönüştüreceklerdi. Şöyle bir baktım: Çoğu gövdesini saklamış. Bazı tescilli FETÖ’cülerin dışında kalanların kimi şapkalara sığınmış, kimi de maskeyle yüzünü kapatmış. Adamların gövde gösterisine bile sinsilik egemen.

671C0C6B855E09Ba7Cc6Fb53

AL SANA ADİL ÖKSÜZ: Fetullah’ın gömülme töreninde ortaya çıktı Adil Öksüz. Güya Adil Öksüz’le aralarına mesafe koyuyorlardı. Güya Adil Öksüz’den uzak durarak darbeyle ilişkilerini örtbas ediyorlardı. Adil Öksüz’ün gömülme töreninde ortaya çıkmasıyla bir FETÖ palavrası daha yerle yeksan oldu.

UZUN CEVDET BAŞROLDE: Son zamanlarda kendisinden o kadar çok söz edildi ki bu Cevdet’in, fotoğraflara bakarken hemen tanıdım kendisini. FETÖ denilen örgütün son günlerdeki en tartışmalı adamı bu. Para çarpma bundaymış, mülkleri üzerine yapma bundaymış.

AMERİKANVARİ BİR TÖREN: Dini açıdan tuhaf, örgütsel açıdan garip, mekânsal açıdan tuhaf bir tören. Fazlasıyla Amerikanvari bir tören. Örgüt içi tüm gerginlikler sezilebiliyor törenden yansıyan görüntülere ve fotoğraflara. Herkesin gözünde bir hesapçılık var gibi, herkesin kafasında 40 tilki dolaşıyor gibi.

Muhabir: ÖZNUR DEMİRBEY