Çin'de iki kadın yolcunun, Şanghay'a giden Juneyao Havayolları uçağının tuvaletine ağlayan bir miniği kilitlemesi tepkilere yol açtı. Olay, Gou Tingting olarak tanımlanan kadınlardan birinin, Çin'in TikTok versiyonu olan Douyin'de bir video yayınlamasının ardından ortaya çıktı.

SUSMAZSAN KALIRSIN!

Çocuğun büyükanne ve büyükbabasıyla seyahat ettiği ve uçuş boyunca sürekli ağladığı bildirildi. Videoda, çocukla birlikte kilitli tuvalette iki yolcu görülüyor. İçlerinden birinin, "Ağlamayı bırakmadığın sürece seni dışarı çıkarmayacağız" dediği duyuluyor.

BÜYÜKANNESİNİN İZNİYLE!

Küçük kız sessizleştikten sonra, videoyu çeken kadın onu kucağına alıyor ve "Bir daha ses çıkarırsan geri geliriz" diyor Havayolu şirketi başlangıçta, çocukla akraba olmayan iki yolcunun, büyükannesinin izniyle onu "eğitmek" için tuvalete götürdüğünü bildirdi.

RAHAT BİR UÇUŞ!

Ancak eleştiriler arttıkça havayolu şirketi özür diledi ve yolcuların davranışlarını kınadı. O zamandan beri sosyal medya hesabını gizleyen Guo, amacının başkaları için "rahat bir uçuş" sağlamak olduğunu iddia etti. Birçok kişi onu kalpsiz olmakla ve çocuğa zorbalık yapmakla suçladı. Çin devlet medya kuruluşları da kadınların uygunsuz davranışlarını eleştirdi. Küçük çocuklara karşı daha fazla anlayış çağrısında bulundu.

Muhabir: Lila Okyanus