BBC'ye konuşan polis ve doktor, Hindistan'daki bir ormanda ağaca bağlı halde bulunan Amerikalı kadının kendisini zincirlediğini söyledi! 50 yaşındaki Lalita Kayi, 11 gün önce çobanların yardım çığlıklarını duyması üzerine kurtarıldı.

AÇIKLAMA YAPMADI

O kadar aç ve susuz kalmıştı ki konuşamıyordu. Polise verdiği yazılı ifadede, kocasının kendisini zincirle bağlayıp ormanda aç ve susuz bir şekilde ölüme terk ettiğini ileri sürmüştü. Psikiyatri merkezinde tedavi gören Bayan Kayi kamuoyuna açıklama yapmadı. ABD Büyükelçiliği de gizlilik hakkını gerekçe göstererek yorum yapmayı reddetti.

EVLİ BİLE DEĞİLDİ

Sindhudurg polis şefi Saurabh Agarwal, Bayan Kayi'nin evli olmadığını ve ilk ifadesini verdiğinde muhtemelen halüsinasyonlar gördüğünü söyledi. Polis, kadının vizesinin bitmesi ve parasının da tükenmesi nedeniyle sıkıntıya girdiğini, bu nedenle kilit ve zincir satın alarak kendini ağaca bağladığını belirtti.

3647Faa57E0B23024359341777801589

DURUMU DÜZELİYOR

Bayan Kayi'nin tedavi gördüğü psikiyatri hastanesinin müdürü Dr. Sanghamitra Phule, "Durumu iyiye gidiyor. Yiyor, yürüyor, egzersiz yapıyor. Tedavi görüyor ve ayrıca vücudunun eksik olduğu bazı besinleri de ona veriyoruz" dedi. Dr. Phule, ailesinin ABD'de bulunduğunu ve onlarla telefonda iletişim halinde olduğunu söyledi.
 

Muhabir: Lila Okyanus