Gasp polisleri, 9 Haziran gecesi Seyhan ilçesindeki Turhan Cemal Beriker Bulvarı'ndaki bir akaryakıt istasyonunda gerçekleşen soygun olayına karışan 3 kişiyi saklandıkları evde yakaladı. İbrahim A. (19) ve E.İ. (17), yüzlerini cerrahi maskelerle gizleyerek istasyonun marketine girip kasiyer Onur E.'yi (25) bıçakla tehdit ederek para istediler. Ancak istasyon çalışanları Onur E. ve Mehmet Hanifi D. (46) tarafından uyarıldılar ve soygun yapmamaları için ikna edildiler.

Kararlı olan E.İ., yanındaki tabancayı çıkararak havaya ateş açtı ve paraları talep etti. Onur E. panikle 20 bin TL'yi poşete koyarak şüphelilere verdi. Şüpheliler ayrıca işyerinden birkaç paket sigara da aldıktan sonra kaçtılar. İstasyon çalışanları durumu hemen polise bildirerek yardım istediler.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, güvenlik kamerası ve KGYS kayıtlarını inceleyerek şüphelilerin kimliklerini belirledi ve Seyhan ilçesine bağlı Gülbahçesi Mahallesinde operasyon düzenleyerek şüphelileri yakaladı.

Emniyette verdikleri ifadede şüpheliler, paraya ihtiyaçları olduğunu ve bu nedenle soygun planı yapıp gerçekleştirdiklerini ve parayı harcadıklarını belirttiler. İbrahim A., E.İ. ve İ.Ö. adliyeye sevk edildi ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Kaynak: HABER MERKEZİ-İHA