Yetkililer, Washington DC'de vahşice öldürülen bir adamın baş parmağının, mobil ödeme uygulamasına erişmek ve oradan para çalmak amacıyla kesildiğini söyledi. Soruşturmacıların, Teklemariam adlı şahsı öldürdüğüne inandıkları 19 yaşındaki Audrey Denise Miller için çıkarılan tutuklama emrini destekleyen bir beyannameye göre; 53 yaşındaki Fasil Teklemariam'ın cesedi evinin yatak odasında bulundu.

ÇOK SAYIDA YARALANMA

Teklemariam'ın bacaklarında ve ellerinde bıçak yaraları vardı. Sağ baş parmağı kesilmişti. Bir tanık, polise Miller ve Tiffany Taylor Gray adlı başka bir kadının, adamın baş parmağını kestiğini söyledi. Teklemariam'ın ayrıca kafasında kırıklar vardı ve karnından bıçaklanmıştı. Vücudunda ve yatağında kırık camlar olduğu belirtiliyor. Araştırmacılar, cesedinin bulunmasından iki ila beş gün önce öldürüldüğüne inanıyorlar.

OLAY YERİNİ TEMİZLEDİLER

Miller'ın birinci derece cinayetle suçlandığı yeminli ifadeye göre; adamın ölüm nedeni aldığı çok sayıda yara olarak belirlendi. Polis ayrıca olay yerinde temizlik malzemeleri kullanıldığına dair deliller buldu. Güvenlik kameraları; Miller, Gray ve iki adamın Teklemariam'ın yaşadığı binaya girip çıktığını birkaç gün boyunca görüntüledi. Beyannameye göre; kurbanın anahtarını kullanarak dairesine girdiler. Elektronik eşyalar ve saatler de dahil olmak üzere birkaç eşyayı aldılar.

UYUŞTURUCU VE ALKOL

Yeminli ifadede bir tanık, Gray'in hayat kadını olduğunu ve Teklemariam ile bir tür ilişki içinde bulunduğunu söyledi. Tanık; soruşturmacılara Gray ve Miller'ın Teklemariam'ın baş parmağını kullanarak hesabından para aldıklarını, Gray'in bu parayı Uber, uyuşturucu ve alkol için kullandığını söyledi. Teklemariam'ın ölümüyle bağlantılı olarak yeminli ifadede en az bir kişinin daha adı geçiyordu. Ancak bu kişinin resmen suçlanıp suçlanmadığı belli değil.

Kaynak: HABER MERKEZİ