Birlik ve Dayanışma Sendikası 1 nolu Şube Başkanı Dr. Ahmet Tabduk Mehlepçi, eylemde sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlara dikkat çekti. Aile sağlığı merkezlerinde çalışan ebe ve hemşirelerin ücretli izin ve hastalık izninin olmadığını belirten Mehlepçi, maaşlarının yoksulluk sınırının altında kaldığını ifade etti.

EKONOMİK KRİZİN YÜKÜNÜ BİZ TAŞIYORUZ

Mehlepçi, "Devletin gelirlerinin yüzde 53’ü dolaylı vergilerden oluşuyor. Yani kazandığımız her 100 liranın 53 lirasını vergi olarak ödüyoruz. Bu durumda, ekonomik krizin yükünü biz taşıyoruz" dedi.

CAN GÜVENLİĞİMİZ YOK
 

Sağlıkta şiddetin yıllardır çözülmeyen bir sorun olduğuna dikkat çeken Mehlepçi, Aile Sağlığı Merkezlerinde can güvenliklerinin olmadığını belirtti. Ayrıca, koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi yerine, performans artırıcı uygulamaların gündemde olduğunu ifade etti.

MAAŞLARIMIZ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA

Mehlepçi, sağlık çalışanlarının vergilerinin yüzde 15'te sabitlenmesini talep ederek, "Ekonomik krizin bedelini biz ödüyoruz. Vergide adalet istiyoruz" şeklinde konuştu. Ağustos ayında enflasyon oranlarının yüksek olduğunu belirten Mehlepçi, maaşların yoksulluk sınırının altında kaldığını vurguladı.

Kaynak: ŞOK GAZETESİ