Adana Adliyesinde görevli hakim G.A., 2019 Eylül'de kiracı olarak yaşadığı sitenin yöneticisi Ş.L. ile tanışarak bir ilişkiye başladı. İddialara göre, Ş.L. birlikteliklerini gösteren videoları silmesi için tehdit edildi ve bu tehditlerin ardından başlayan soruşturma, bir dizi skandal iddiasını gün yüzüne çıkardı.

Hakim G.A., Ş.L.'ye "Benim bazı sıkıntılarım var. Sen güçlü bir erkeksin, bana yardımcı olmanı istiyorum. Daha önce Edirne'de görev yaparken hakkımda rüşvet ve sahtecilik iddiaları vardı. Senin beni bu suçlamalardan kurtarman, dosyalarımı kapattırman ve o kişilerden beni korumanı istiyorum," şeklinde ifadelerde bulundu. Bu sözler, olayların ciddiyetini ve hakimin içinde bulunduğu durumu açıkça gözler önüne serdi.

Kadın hakim, hukuken evli ve 20 yaşında bir oğlu olmasına rağmen, Ş.L. ile cinsel birlikteliklerinin görüntülerini kaydedip birbirleriyle paylaştı. Ancak, Ş.L., hakimin başka erkeklerle de menfaat karşılığında ilişki yaşadığını öğrendikten sonra ilişkisini sonlandırmak istedi. Ş.L., hakimi telefonla arayarak 4 yıl süren birlikteliklerini bitirdiğini ve kendisiyle irtibat kurmamasını, aksi takdirde Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulunacağını söyledi. Bunun üzerine Ş.L., Mayıs ayında tehdit edilmeye başladı. İki kişi Ş.L.'ye galericiler sitesindeki iş yerine giderek, hakime hanımın videolarını silmesi gerektiğini, aksi takdirde öldürülebileceğini söyledi. Bu tehditlerin ardından Ş.L., kadın hakim hakkında şikayetçi oldu.

Ş.L.'nin şikayeti üzerine HSK 1. Dairesi, hakim G.A. hakkında soruşturma izni verdi. G.A.'nın Osmaniye Asliye Ceza Mahkemesinde "akaryakıt kaçakçılığı" suçlamasıyla yargılanan bir sanığın beraat etmesi karşılığında 500 milyon lira rüşvet aldığı iddia edildi. Ayrıca, G.A.'nın bir özel hastaneden reçetesiz uyuşturucu özelliği bulunan ilaçlar temin edip içtiği ve pandemi döneminde nöbeti olduğu hafta sonu adli emanetten aldığı metamfetamin maddesi ihtiva eden hapları kullandığı tespit edildi. Bu nedenle nöbetini başka bir hakimle değiştirttiği belirlendi.

Pandemi döneminde ise, G.A.'nın Adana adliyesinde bir Cumhuriyet Başsavcı vekili, bir Ağır Ceza Mahkemesi hakimi ve bir Asliye Ceza Mahkemesi hakimi ile birlikte içki içip, Başsavcı vekilinin adli emanet deposundan çıkarttığı metamfetamin olarak bilinen uyuşturucuyu kullanarak parti yaptıkları tespit edildi.

Adalet Bakanlığı, olayın kamuoyuna yansımasının ardından bir açıklama yaparak, "Adana Adliyesinde görevliyken tehdit ve şantaj olaylarına adı karıştığı ifade edilen hakim G.A., mesleğinin nüfuz ve itibarını kullanarak yaptığı bu işlemler nedeniyle açığa alınmış olup, başka bir dosya nedeniyle de ihraç edilmiştir," bilgisine yer verdi. Bakanlık, adalet sisteminin saygınlığını korumak adına gerekli tüm adımların atılacağını vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ