Öncelikle belirtmek gerekir ki; patates cipsleri, sağlıklı alışkanlıklar değildir. Ancak konumuz bu değil. İştahla tükettiğiniz patates cipslerini bir süre sonra tekrar yediğinizde ilk andaki gevrekliklerini kaybettiklerini hissediyorsunuz değil mi?
SOĞUK HAVA ETKİSİ
Çoğu insan, açtığı paketi sıkıca kapatmaya çalışıyor. Bazıları ise plastik bant benzeri ürünler kullanıyor. Fakat en etkili yöntem, onları buzluğa koymaktır! Soğuk hava, nemin cipslerinizi ıslatmasını önleyerek aylarca, hatta bazen bir yıla kadar taze kalmalarını sağlar.
ÇITIR DOKUYU KORUR
Dondurma, cipsin içindeki nişastaların ve yağların parçalanmasını durdurarak o çıtır dokuyu ve lezzeti korur. Açılmış bir paketi dondurucuya atmak yeterli değildir. Cipsleri dondurucudaki diğer yiyeceklerin arasına koyarak maksimum tazelik sağlayın.Ancak dondurucuyu aşırı doldurmayın, bu yaygın bir yiyecek saklama hatasıdır. Çünkü hava akışını engelleyebilir. Ayrıca paketlerde yırtıkların bulunmadığından emin olun.