1959 Mersin doğumlu asıl adı Belgin Sarılmışer olan ünlü şarkıcı, Bergen'in mezar yeri Mersin'de bulunuyor. Ünlü müzisyen Bergen'in hayranları farklı kentlerden gelerek vefatının 35'inci yılında mezarı başında yalnız bırakmadı.

Şarkıcı Bergen mezarı başında anıldı

Mezara çiçek bırakan katılımcılar, dua okudu. Çorum'dan gelen Emrah Aksu, her yıl mezar başındaki anma programına katıldığını söyledi.

Uzun yıllardır Bergen'in şarkılarını dinlediğini belirten Aksu, "Bergen ile 1988'de Çorum'daki konseri öncesi tanışmıştım. Çok cana yakın ve mütevazı biriydi. İnsanlara verdiği sevgi, heyecan inanılmazdı" dedi.

Antalya'dan gelen Mehmet Tohma da sanatçının şarkılarını sevdiğini, mezarını ilk kez gördüğü için duygulandığını anlattı.

Kentte yaşayan İbrahim Togay ise Bergen'i unutmadıklarını göstermek için bir araya geldiklerini kaydetti.

Bergenn

'ACILARIN KADINI 'BERGEN KİMDİR?

Belgin Sarılmışer, bilinen sahne adıyla Bergen, 15 Temmuz 1959'da Mersin'de doğdu ve 14 Ağustos 1989'da Adana'da hayatını kaybeden Türk arabesk-fantezi şarkıcısı ve oyuncusuydu. 1982-1989 yılları arasında 5 plak, 8 albüm ve 129 şarkı yayımladı. Ayrıca, yönetmenliğini ve senaristliğini Ülkü Erkakalın'ın üstlendiği ve Yalçın Gülhan ile Asuman Arsan'ın başrollerini paylaştığı 1986 yapımı "Acıların Kadını" adlı filmde rol aldı. "Arabesk'in Kraliçesi" olarak tanınan Bergen, 1986'nın sonlarında çıkardığı "Acıların Kadını" albümü ile büyük bir ün elde etti.

Hayatı film olan Bergen'in bilinmeyenleri

Ölümünün ardından "Giden Gençliğim", "Garibin Çilesi Mezarda Biter" ve "Son Ağlayışım" adlı albümleri yayımlandı. Bergen, hayatı boyunca sürekli şiddet gördü; 1982'de nitrik asitli bir saldırı sonucunda sağ gözünü kaybetti. 1987 yılında ise Adana'da bıçaklı bir saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Ancak 1989 yılında boşandığı eşi Halis Serbest tarafından silahla vurularak öldürüldü ve Mersin Şehir Mezarlığı'na defnedildi. Bergen, Türkiye'de kadına karşı şiddetin sembol isimlerinden biri olarak hatırlanmaktadır.

Kaynak: Haber Merkezi-AA