Geçtiğimiz baharda okuluna tüfekle girmeye çalışan bir öğrenciyi öldüren üç Wisconsin polis memurunun savcılar tarafından cezai suçlamayla karşı karşıya kalmayacağı duyuruldu.

TEMİZE ÇIKARDI

Dane County Bölge Savcısı Ismael Ozanne; polis memurları Tyler Stephens, Carson Stoddard ve Steve Rosemeyer'i temize çıkaran açıklamasında, 14 yaşındaki Damian Haglund'un havalı tüfeğinin gerçek bir ateşli silaha benzediğini belirtti. Ayrıca silahı bırakması yönündeki tekrarlanan emirleri reddettiğini söyledi.

POPÜLER ÇOCUKLAR!

Açıklamanın hemen ardından eyalet Adalet Bakanlığı, 1 Mayıs'ta Mount Horeb Ortaokulu'nda gerçekleşen silahlı saldırıya ilişkin yüzlerce sayfalık soruşturma notu yayınladı. Bu notlar Haglund'un aylardır popüler çocukları vurmayı planladığını gösteriyor.

GÜNLÜĞÜNDEN ÇIKTI

Araştırmacılar Haglund'un günlüğünde saldırıdan üç ay önce "Savaş Planı" başlıklı yazılar buldu. Belgelere göre; annesine hasta olduğunu söylemeyi, bir araba çalmayı, öğle yemeğinde okula gizlice girmeyi, kütüphaneyi yakmayı ve popüler çocukların peşine düşmeyi planlıyordu. Belgelerde daha sonra kaçmayı ve ölmeyi planladığı belirtiliyordu.

Kaynak: HABER MERKEZİ