Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un kız kardeşi, ülkenin nükleer savaş kabiliyetini artırma ve Güney Kore'ye yakın zamanda nükleer bir ABD denizaltısının gelişine karşı protesto amacıyla başka adımlar atma sözü verdi.

ORTAYA KOYDU

Kim Yo Jong'un son açıklamaları, Kuzey Kore'nin bu ayın başlarında uranyum zenginleştirme tesisi açması ve yeni bir balistik füze denemesi yapmasının ardından geldi. Devlet medyasında yer alan açıklamada Kim Yo Jong, denizaltı ziyaretinin "ABD'nin çılgın askeri ve stratejik girişimini açıkça ortaya koyduğunu" söyledi.

SÜREKLİ VE SINIRSIZ

Kuzey Kore'nin nükleer savaş caydırıcılığının buna karşılık "hem nitelik hem de nicelik açısından sürekli ve sınırsız bir şekilde" güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Yo Jong, "ABD'nin stratejik varlıkları, bu bölgede asla dinlenme yeri bulamayacak" diye konuştu.

FÜZE DENEMESİ

Bazı gözlemciler, Kuzey Kore'nin, ABD denizaltısının demirlediği Güney Kore sahasını da kapsayan bir füze denemesi yapabileceğini ima eden yorumlarda bulundu. Böyle bir şey yapılırsa gerginlik daha da tırmanabilir.

Kaynak: HABER MERKEZİ