Siyasetçi Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, 31 Temmuz' da 81 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner’i öldürdü. Olayın ardından gözaltına alınan Şener, bu sabah adliyeye getirildi. Şener hakkında çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol ve yurt dışı yasağı kararı uygulandı.


Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener için ilk karar çıktı - Resim: 3

Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen ve adli tıp doktoru tarafından muayene edilen Bedirhan Şener, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek gözetim altına alınmasına karar verildi. 

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener için ilk karar çıktı - Resim: 2

Siyasetçi Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener'in evinde yapılan aramada çok sayıda psikiyatri ilacı bulundu. Şener hakkındaki gözetim süresinin uzatılıp uzatılmayacağı, hazırlanan raporun ardından netlik kazanacak. Olayla ilgili cinayet davasının açılacağı bildirildi.

Abdüllatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener için ilk karar çıktı - Resim: 3

Abdüllatif Şener, yaşanan olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Oğlumun sağlık durumu iyi olmadığından ve telefonlarımıza cevap vermediğinden endişeyle evine gittik. Eşim ve annesi daireye çıktıklarında, Bedirhan kapıyı açar açmaz ateş etmeye başlamış. Oğlum anneannesini çok severdi, sık sık birlikte vakit geçirirlerdi. Eşimin kanser tedavisi gördüğü bu dönemde, ailemizin yaşadığı bu zorlu süreçte saygı gösterilmesini bekliyoruz."

Abdüllatif Şener'e 'cumhurbaşkanına hakareten' dava

Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğü'nün ön raporunda ise şu ifadeler yer aldı: "Şüphelinin ruhsal durum muayenesi sonucunda, mevcut durumun net teşhisi ve davranışlar üzerindeki etkilerinin saptanması amacıyla Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'nde gözlem altında tutulmasına ve gözlem süresinin sonunda ceza ehliyeti hakkında rapor düzenlenmesine karar verilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve Ankara 5. Sulh Ceza Hakimliği'nin kararı doğrultusunda şüpheli 3 hafta süreyle gözlem altında kalacak ve sonuçlar değerlendirilecektir."

Kaynak: HABER MERKEZİ