Japonya'daki ABD'li askerin reşit olmayan bir kıza cinsel saldırıda bulunduğu iddiası ortalığı karıştırdı. Davanın, ABD'nin Japonya'daki askeri varlığına karşı uzun süredir devam eden yerel muhalefeti daha da körükleme olasılığı yüksek. Adalar, Japonya'da görev yapan 54.000 ABD askerinin yarısından fazlasına ev sahipliği yapıyor.

Öfke; cinsel saldırı vakalarıyla da körüklendi. En dikkat çekenlerden biri 1995'te, 12 yaşında bir kız çocuğunun üç ABD askeri tarafından tecavüze uğraması ve aylarca süren protestoları tetiklemesiydi.

Nazi dönemindeki toplama kampında beklenmedik keşif! Kartondan satranç taşları bulundu Nazi dönemindeki toplama kampında beklenmedik keşif! Kartondan satranç taşları bulundu

DURUŞMA 12 TEMMUZ'DA

Son iddialar arasında Japonya'da reşit olma yaşı olan 16'dan küçük bir çocuk da yer alıyor. Yerel medya; 25 yaşındaki Hava Kuvvetleri mensubunun, kıza saldırdığını ve kızın ailesinin ihbarı üzerine güvenlik kamerası görüntülerinden teşhis edildiğini belirtti.

Hükümet sözcüsü Yoshimasa Hayashi, bu kişinin Japon yetkililerin gözetiminde olduğunu söyledi. Hayashi, "ABD tarafından bu tür olayların her fırsatta önlenmesi yönündeki talebimizi sürdüreceğiz. Şu anda ABD'li yetkililer soruşturmacılarla tam işbirliği içinde bulunuyor" dedi. Davanın ilk duruşması 12 Temmuz'da yapılacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ