Tacikistan'dan ve Orta Asya dışındaki bazı bölgelerden IŞİD ile potansiyel bağlantısı olan sekiz adam; New York, Philadelphia ve Los Angeles'ta tutuklandı. Kaynaklar, şüphelilerin FBI'ın Ortak Terörizm Görev Gücü radarında bulunduğunu ve daha çok ICE olarak bilinen ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza personeli tarafından tutuklandığını söyledi.

Konuyu bilen iki yetkili, sekiz adamın tamamının güney sınırından ABD'ye geçtiğini ve geçtiklerinde sabıka geçmişi kontrollerinin temiz çıktığını söyledi.

AYLARDIR İZLENİYORLARDI

Yetkililer, adamlardan en az ikisinin 2023 baharında sınırı geçtiğini ve bu kişilerden birinin, Biden yönetiminin göçmenlerin sığınma talebinde bulunmak için randevu almasına olanak tanıyan CBP One uygulamasını kullandığını söylüyor.

Üç kaynak; FBI'ın Ortak Terörizm Görev Gücü'nün Orta Avrupa'dan kaynaklanan potansiyel bir terör tehdidinin farkında olduğunu ve bu soruşturmanın bir parçası olarak bu adamları izlemeye başladığını söylüyor. Üst düzey bir ABD yetkilisi, FBI'ın grubu aylardır izlediğini belirtti.

Kaynak: HABER MERKEZİ