Louisiana, Cumhuriyetçi Vali Jeff Landry tarafından imzalanan bir yasa tasarısı uyarınca; çocuklara karşı belirli cinsel suçlardan hüküm giyenlere cerrahi hadım uygulayabilecek ilk eyalet oldu.

Cerrahi hadım etme cezası, Çekya ve Nijerya gibi daha sert cezai yaptırımlarla bilinen ülkelerde uygulanıyordu. Bu durum, ABD'de yeni olacak. 1 Ağustos'ta yürürlüğe girecek Louisiana yasasını savunanlar, olası yeni cezanın insanları çocuklara karşı cinsel suç işlemekten caydıracağını umuyor.

MUHALİFLER BUNU BEĞENMEDİ

Muhalifler ise bunun ABD Anayasası'nı ihlal eden "acımasız ve olağandışı" bir ceza olduğunu söylüyor. Mevzuat; Louisiana hakimlerine, kişi 13 yaşın altındaki bir çocuğa karşı tecavüz, ensest ve taciz dahil olmak üzere bazı ağır cinsel suçlardan hüküm giydikten sonra bu seçeneği sunuyor.

Ceza otomatik değil ve bireysel vakalara göre olacak. Tamamen hakimin takdirine bağlı... Louisiana'da bu tür suçlardan dolayı 2.224 kişi hapiste. Yasa yalnızca bu yılın 1 Ağustos'unda veya sonrasında bir suçtan hüküm giyenlere uygulanabilecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ