Dünyanın en iyi tanklarından biri olarak kabul edilen Amerikan yapımı M1 Abrams, Ukrayna'daki savaş alanında Rus İHA'larına ve patlayıcılara karşı savunmasız olduğu için sınıfta kaldı


OLAĞANÜSTÜ ŞEKİLDE


Ancak Ukrayna artık Abrams'ı, nispeten basit bir yöntemle, şasinin etrafına sarılmış çelik kafeslerle daha iyi koruyarak geliştirdi. Projenin arkasındaki Ukraynalı yetkililer The Hill'e, iyileştirmenin sadece Abrams'ı değil, Bradley'ler gibi diğer ABD zırhlı savaş araçlarını da korumada olağanüstü bir şekilde işe yaradığını söyledi.


ASKERLER İÇİN DE


Tanesine 10 milyon dolar ödenen Abrams için nispeten ilkel bir çözüm, tankların savaş alanında kalmasına yardımcı oldu. Ukrayna'nın 47. Mekanize Tugayı, The Hill'e yaptığı açıklamada, "Abrams ve Bradley gibi savaş araçları için koruyucu kafesler, yalnızca pahalı ekipmanları değil, aynı zamanda savaş alanındaki askerlerin hayatlarını da korumak için çok önemlidir" dedi.


ÖNEMLİ BİR ADIM


Abrams en iyi tanklardan biri olarak kabul edilse de, tanksavar füzeleri ve insansız hava araçları gibi tehditlere karşı yenilmez değildi. Ek koruyucu yapıların geliştirilmesi, İHA'lar ve patlayıcılar da dahil olmak üzere modern tehditlerden kaynaklanan hasar riskini azaltmak için önemli bir adımdı.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL