ABD'li üst düzey bir savunma yetkilisi, gazetecilere yaptığı açıklamada, eylül ayının Rusya için tüm savaş boyunca en ölümcül ay olduğunu söyledi. Yetkili, "Savaşın sadece ilk yılında Rusların hem ölü hem de yaralı olarak verdiği kayıplar, Sovyetlerin II. Dünya Savaşı'ndan bu yana herhangi bir çatışmada verdikleri toplam kayıpları aştı" dedi.

BAŞARI ÖLÇÜTÜ DEĞİL

İddiaya göre kayıp sayısı 600 bin! Bu sayı; II. Dünya Savaşı'ndan bu yana yaşadığı tüm çatışmalardaki kayıpların toplamından daha fazla... Ancak yetkili, zayiatların Ukrayna için kesin bir başarı ölçütü olmadığını belirtti.

BENZER RAKAM

Ukrayna da kitlesel zayiatlar yaşadı. Ancak ABD bunun ne kadar olduğunu açıklamadı. İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'daki günlük can kaybı sayısını eylül ayında 1.271 olarak açıkladı ve savaşta yaklaşık 648.000 Rus'un öldüğünü veya yaralandığını belirtti.

KUZEY KORE DESTEĞİ

ABD'li askeri yetkili, "Bu, Rusların savaşma tarzı gibi duruyor. Geniş katılımlı kara operasyonlarına devam ediyorlar. Sanırım yüksek kayıplar görmeye devam edeceğiz" yorumunu yaptı. Güney Kore, bu hafta başında Kuzey Kore'nin Rusların yanında savaşmak üzere asker göndereceğini iddia etmişti.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül