Reuters, ABD'nin 7 Ekim'den bu yana İsrail'e en az 14 bin adet bin kiloluk bomba gönderdiğini bildirdi. İsrail'in Gazze'deki saldırısında, son derece yıkıcı/devasa bombalar, büyük bir etki yaratmak için kullanıldı! ABD'li bir yetkili, savaşın başlamasından bu yana ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımın toplam 6.5 milyar dolar olduğunu söyledi.

Reuters'in, güncellenen sevkiyat listesi hakkında bilgi veren iki ABD'li yetkiliye dayandırdığı haberine göre; ABD, Gazze'de savaşın başladığı ekim ayından bu yana İsrail'e en az 14.000 adet MK-84 bombasını yolladı.

RUTİN OLARAK KULLANILDI!

MK-84, İsrail'in en büyük ve en yıkıcı bombalarından biridir. Geçen yıl New York Times'ın yaptığı bir araştırma; İsrail'in savaşın ilk altı haftasında siviller için güvenli ilan ettiği bölgelerde bu büyüklükteki bombaları "rutin olarak" kullandığını ortaya çıkardı.

Danışman olarak görev yapan John Chappell, daha önce CNN'e verdiği demeçte, "Gazze gibi yoğun nüfuslu bir bölgede bu bombaların kullanılması, toplulukların toparlanmasının onlarca yıl süreceği anlamına geliyor" dedi .

Kaynak: HABER MERKEZİ