Japon yetkililer, II. Dünya Savaşı'ndan kalma patlamamış ABD bombasının, Japonya'daki bir havaalanında infilak ederek bir taksi yolunda büyük bir krater oluşmasına ve 80'den fazla uçuşun iptal edilmesine neden olduğunu söyledi.

8Fa74Ce4Bc49222B7120A06920876954

AĞIRLIĞI 227 KİLO!

Bakanlık yetkilileri, bombanın güneybatı Japonya'daki Miyazaki Havaalanı'nda patladığı sırada kimsenin yaralanmadığını ve yakınlarda herhangi bir uçak bulunmadığını söyledi. Savunma Kuvvetleri ve polis tarafından yapılan bir soruşturma, patlamanın 227 kiloluk ABD bombasından kaynaklandığını ve başka bir tehlike olmadığını doğruladı. Yetkililer, ani patlamaya neyin sebep olduğunu belirlemeye çalışıyorlardı.

7 METRE ÇAPINDA

Yakındaki bir havacılık okulunun kaydettiği video, patlamanın asfalt parçalarını havaya fırlattığını gösterdi. Japon televizyonunda yayınlanan videolar, taksi yolunda yaklaşık 7 metre çapında ve 1 metre derinliğinde olduğu bildirilen bir krateri belgeledi.

BİR SÜRÜ VAR

Havalimanından yapılan açıklamada, taksi yolundaki hasarın gece boyunca onarıldığı ve uçuşların yeniden başladığı belirtildi. Savunma Bakanlığı yetkilileri, bölgede İkinci Dünya Savaşı sırasında ABD ordusu tarafından atılan çok sayıda patlamamış bombanın bulunduğunu söyledi.
 

Muhabir: Eray Erginbaş