ABD'li bir asker, Orta Doğu'da Amerikan askerlerine saldırmak için IŞİD'e bilgi sağlamaya çalıştığı gerekçesiyle 14 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 24 yaşındaki Cole Bridges, geçen yılın Haziran ayında yabancı bir terör örgütüne maddi destek sağlama ve ABD askerlerini öldürme girişiminde bulunma suçlarını kabul etmişti.

10 YIL DENETİM

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ohio'lu birinci sınıf er Bridges'in 14 yıl hapis cezasına ve 10 yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldığı belirtildi. Mahkeme belgelerine göre; 2019 yılında orduya katılan Bridges, internette örgüt propogandası yapmaktan, IŞİD'e yardım etmek için bilgi sağlamaya geçti!

HAYAL KIRIKLIĞI

Adalet Bakanlığı, Bridges'in Ekim 2020'de kendisini örgüt destekçisi olarak tanıtan bir FBI çalışanıyla iletişime geçmeye başladığını söyledi. Bakanlık, "Bu görüşmelerde Bridges, ABD ordusuna olan hayal kırıklığını ve IŞİD'e yardım etme isteğini dile getirdi" dedi.

BİLGİLER VERDİ

Bridges'in, militanlara "eğitim ve rehberlik" sağladığı, New York'taki potansiyel hedefler hakkında tavsiyelerde bulunduğu ve Orta Doğu'daki ABD güçlerine nasıl saldırılacağı konusunda bilgi verdiği belirtildi.

Muhabir: Öznur Demirbey