İsveçli efsanevi müzik grubu ABBA, Donald Trump'tan seçim mitinglerinde müziklerini kullanmayı bırakmasını istedi. Ancak Cumhuriyetçi başkan adayının kampanya ekibi bunun için izin aldığını söylüyor.

ABBA, yakın zamanda internette ortaya çıkan videolar aracılığıyla müziklerinin ve videolarının Trump'ın etkinliğinde izinsiz kullanıldığını keşfetti. Waterloo, The Winner Takes It All ve Money, Money, Money gibi hit şarkıları bulunan grup oldukça sinirliydi.

BİZİMLE KONUŞULMADI

Sonuç olarak, ABBA ve temsilcisi derhal bu tür içeriklerin kaldırılmasını ve silinmesini talep etti. Çünkü bu konuda hiçbir izin alınmadığını belirtti. Trump kampanyasının bir sözcüsü ise lisans aldıklarını söyledi.

BİRÇOK ÜNLÜ YILDIZ

Sözcü AP'ye, "BMI ve ASCAP ile yaptığımız anlaşma aracılığıyla ABBA müziği çalma lisansına sahibiz" diye konuştu. ABBA, Trump'ın şarkılarını kullanmasına itiraz eden uzun bir sanatçı listesine katıldı. 2020 seçimleri öncesinde Bruce Springsteen, Rihanna, Phil Collins, Pharrell, John Fogerty, Neil Young, Eddy Grant, Panic at the Disco, REM ve Guns N' Roses da aynı şikayette bulunmuştu.

AÇIK İZİN GEREKMEZ

Kampanyaların, ASCAP ve BMI gibi icra hakları örgütlerinden genel lisans alması koşuluyla, mitinglerde şarkıları çalmak için sanatçıların açık iznine ihtiyacı yoktur.

Kaynak: HABER MERKEZİ