İlk yarı finalist Almanya'yı eleyen İspanya oldu İlk yarı finalist Almanya'yı eleyen İspanya oldu

A Milli Futbol Takımı bu akşam, EURO 2024'teki ilk maçında Gürcistan karşısına çıkıyor. Maç öncesinde Teknik Direktör Vincenzo Montella'nın bazı sürprizleri var.

Kalede Uğurcan değil, Mert Günok oynayacak. Montella'nın sağ bekte sürekli oynamayan Zeki ile Mert Müldür'ün yerinde Kaan Ayhan'a forma vermesi bekleniyor. Stoperde Abdülkerim ve Samet'in formaları garanti. Merih yedekte olacak gibi duruyor.

Ön liberoda İsmail Yüksek değil, Hamit Altıntop'un isteği yüzünden Dortmund'da doğru dürüst şans bulamayan Salih'e forma şansı verilecek. Kaptan Hakan Çalhanoğlu'nun ise ilk 11'de takımı toparlayacağı gelen bilgiler arasında. Beşiktaşlı Semih'in sol açıkta oynamak istemesine rağmen, maçta solda Kerem'e şans verilecek.

Sağda ise Kenan Yıldız sahadaki yerine alırken; Arda Güler kenarda oturacak. Forvet arkasındaki isim Orkun Kökçü, onun önünde ise Barış Alper gol yollarını zorlayacak.

İŞTE MUHTEMEL 11

Türkiye: Mert, Kaan Ayhan, Abdülkerim, Samet, Ferdi, Salih, Hakan, Kerem, Orkun, Kenan, Barış Alper.

SALİH ÖZCAN KRİZİ

Özellikle Salih Özcan, İsmail Yüksek tercihinin arkasındaki ismin Hamit Altıntop olduğu iddia edildi. Hamit'in sezonun en formda ismi olmasına rağmen İsmail'i değil de Hakan'ın yanında Salih'i oynatmak için Montella'ya baskı yaptığı belirtildi.

Gürcistan-Türkiye EURO 2024 ilk maçı 18 Haziran Salı TSİ saat 19:00'da oynanacak. Signal Iduna Park'ta oynanacak mücadele TRT 1 ekranından naklen ve şifresiz olarak yayınlanacak.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ