9. Yargı Paketi kimleri ilgilendiriyor? 9.Yargı Paketi, maddeleri ve içeriğiyle gündemdeki yerini aldı. Adalet Bakanı, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Yargı Paketi'nin TBMM Adalet Komisyonunda kabul edildiğini belirtti. 39 maddeden oluşan 9. Yargı Paketi; denetimli serbestlik, 4-4 ceza indirimi, infaz düzenlemesi gibi başlıkları ele alıyor. Peki 9. Yargı paketi ne zaman çıkacak? maddeleri nelerdir? genel af var mı? İşte detaylar..

Peki 9. Yargı paketi ne zaman çıkacak? maddeleri nelerdir? genel af var mı? İşte detaylar..

9. Yargı Paketi maddeleri ve içeriğiyle Meclis sürecinde. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tarafından Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülen 9. Yargı Paketi'nin Meclis sürecinin devam ettiği açıklandı. 39 maddeden oluşan paket denetimli serbestlik, 4 4 ceza indirimi, infaz düzenlemesi gibi başlıkları ele alıyor. 

9.  Yargı paketinin son durumu takip edilirken, maddeleri ve içeriği araştırılmaya devam ediyor. Yeni pakette 8. Yargı Paketi'nde yer almayan birçok hususun yer alacağının duyurulmasının ardından soy adı düzenlemesi, hâkim ve savcılar kanunu, ceza süreleri, denetimli serbestlik, genel af gibi birçok konu gündeme geldi. Peki, 9. Yargı Paketi ne zaman çıkacak, içeriğinde neler var?

39 maddeden oluşan paket denetimli serbestlik, 4-4 ceza indirimi, infaz düzenlemesi gibi başlıkları ele alıyor. 

9. YARGI PAKETİ İÇERİĞİ NELER?

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç "Kanun Teklifi; Adalet hizmetlerimizin etkinliğini artıran, yargısal süreçleri hızlandıran, suçla etkin mücadele sağlayan, ceza adalet sistemini ve hukuki güvenliği güçlendiren, temel hak ve özgürlüklerin korunması ve genişletilmesini sağlayan, aile kurumunu güçlendiren, hukuk ve ceza uyuşmazlıklarında alternatif çözüm yöntemlerinin alanlarını genişleten önemli düzenlemeleri içermektedir. 20 farklı kanunda değişiklik yapan 39 maddeden oluşan kanun teklifinin milletvekillerimizin takdiriyle uzlaşı içerisinde Gazi Meclisimizde kabul edileceğine yürekten inanıyorum. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı'nı Adaletin Yüzyılı yapmak için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz"

9. YARGI PAKETİ NEDİR?

9'uncu Yargı Paketi'nin çalışmaları sürüyor. 60 maddelik, 23 farklı kanun, 3 kanun hükmünde kararnamede değişiklik veya düzenleme içeriyor. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararları doğrultusunda yapılan düzenlemeler yeni yargı paketinde yer alacak. 9. yargı paketinde, hak arama hürriyetinin daha etkin şekilde kullanılabilmesine imkan tanıyan düzenlemeler var.

9. YARGI PAKETİ NE ZAMAN ÇIKACAK?

Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, teklifin kabul edilmesinin ardından yaptığı açıklamada, görüşmelerin yaklaşık 20 saat sürdüğünü belirtti.

Teklifin komisyon sürecinin verimli ve başarılı geçtiğini ifade eden Yüksel, komisyondaki görüş ayrılıklarına ilişkin hükümlerle ilgili AK Parti Grubunun, ilgili bakanlıklar ve diğer paydaşlarla gerekli etki analizlerini yapacağını bildirdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ