14 Haziran 2024 tarihinde Sözcü TV ile olan yeni sözleşmesi ve alacağı ücretle ilgili gündeme gelen Fatih Portakal yaşadığı Sefelihisardaki pazar fiyatlarını paylaştı. 

Portakal’ın paylaşımında 'Seferihisar pazarında etiketler… Kilo fiyatları. Mehmet Şimşek burada kulaklarınız çok çınlatılıyor haberiniz olsun!' dedi ve tek tek fiyatları yazdı ve şu ifadeleri kullandı; 'Barbunya 100 lira, Domat 20 (en ucuz ürün), Fasulye 100, Limon 100, Patlican 35, Salatalik 25, Kıl biber 60, Bamya 120, Börulce 150, Sogan 2kg 50, Patates 2kg 50, Şeftali 40, Kayısı 60, Çilek 80, Kiraz 70, Marul 30 tane, Kavun 75 tane, Kabak 30, Peynir 270, Zeytin 120, 4 kişilik aile bunlardan sadece 1 er kilo alsa bu hafta 1500 liranın üzerinde para harcamak zorunda., 4 hafta *1500= 6000 lira, Et, süt, yumurta, tavuk, balik buna dahil değil. Kira, aidat, su, elektrik, d.gaz, cep faturaları, market harcamaları, ulaşım, giyim kuşam, damacana su, tüp hesaba dahil değil. Siz faturaları toplayıp, hesap edebilirsiniz.'

Mehmet Şimşek Kimdir Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek biyografisi (3)

'4 İŞLEMİ YENİDEN ÖĞRENMELİSİNİZ'

Şimdi soruyorum: 17.002 lira asgari ücret 1 ay yeter mi Mehmet Şimşek? Çarşı pazara çıkabilme cesaretiniz olsa eminim asgari ücreti yeniden düzenlenmesini istersiniz! İyi bir ekonomist olarak bilinebilirsiniz, kendinizi “fedakarinsan” (!) olarak da tanımlayabilirsiniz, ama önce 4 işlemi yeniden öğrenmelisiniz? Çünkü yurttaş ay sonunu getirebilmek için sadece topluyor, çıkartıyor, bölüyor ve çarpıyor.  Bu etiketlerin daha aşağısına yiyebilecek miyiz?'

Fatih portakal millet ittifakına ateş püskürdü

ALDIĞI PARA DUDAK UÇUKLATTI

Öte yandan Fatih Portakal’ın Sözcü TV ile yaptığı yeni sözleşmenin detaylarını ortaya çıkmış, Portakal'ın  9 aylık çalışma süresi boyunca 14 milyon TL kazanacakğı ve bu maaşa ek olarak çeşitli masraflarının da kanal tarafından karşılanacağı öne sürülmüştü. 

Aylık bazda hesaplandığında, bu miktarın 1,5 milyon TL'ye denk geldiği ortaya çıktı. İddiaya göre Portakal’ın uçak biletleri, makam şoförü, benzin masrafları ve  İstanbul'daki otel konaklama ücretlerinin de Sözcü TV tarafından ödenecek. İzmir'de yaşayan Portakal’ın İstanbul’daki çalışma dönemlerinde otelde kaldığı ve otel masraflarının kanal tarafından karşılandığı belirtildi. Gazetecinin kaldığı otelin gecelik ücretinin ortalama 150 ile 200 Euro (yaklaşık 7 bin TL) olduğu ortaya çıktı.

Editör: Demet Sarova