Tim Burton'ın "Beetlejuice" devam filmi açılış filmi olarak gösterilen, bu yıl 81'inci kez düzenlenecek Venedik Film Festivali'nin jüri üyeleri açıklandı. Başkanlığını oyuncu Isabel Huppert'in üstleneceği jüri, James Gray, Andrew Haigh, Agnieszka Holland, Kleber Mendonça Filho, Abderrahmane Sissako, Giuseppe Tornatore, Julia von Heinz ve Zhang Ziyi'den oluşacak. 

Jüri, en iyi film dalında 'Altın Aslan' ödülünün yanı sıra, 'Gümüş Aslan Büyük Jüri Ödülü'nün, 'En İyi Yönetmen' Gümüş Aslan'ının, 'En İyi Kadın Oyuncu', 'En İyi Erkek Oyuncu', 'Jüri Özel Ödülü'nün, 'En İyi Film Senaryo' ve 'Marcello Mastroianni Ödülü'nün sahiplerini seçecek.  

Venedik Film Festivali'nin sanat yönetmeni Isabelle Huppert'ın jüri başkanı seçilmesine dair şöyle konuştu: "Muazzam bir aktris. Talepkâr, meraklı ve büyük bir cömertliğe sahip. Sayısız büyük sinemacının ilham perisi olan Huppert, genç ya da çok ünlü olmayan yönetmenlerin davetini de hiçbir zaman geri çevirmedi. Sinemaya coğrafi ve zihinsel sınırların ötesinden bakabilme yeteneğiyle birlikte, sıradışı zekasının bir işareti olarak sürekli kendini ortaya koyma konusundaki muazzam istekliliği, onu Venedik Film Festivali gibi tüm dünyaya açık bir festivalde ideal bir jüri başkanı yapıyor."

Kaynak: DEMET SAROVA