81 yaşındaki model, Güney Kore'deki güzellik yarışmasında çok daha genç rakiplerine karşı yarıştı. En yaşlı Miss Universe yarışmacısı olma şansını kaybetti. Boncuklu beyaz bir elbise giyen Choi Soon-hwa, Güney Kore'nin başkenti Seul'deki bir otelde düzenlenen Miss Universe Kore güzellik yarışmasında sahneye çıktı.

EN İYİ GİYİNEN

Tacı kaçırsa da "en iyi giyinen" ödülünü aldı. Yarışmayı kazanan 22 yaşındaki moda okulu öğrencisi Han Ariel, kasım ayında yapılacak Miss Universe güzellik yarışmasına katılmak üzere Mexico City'ye gidecek.

HASTANE GÖREVLİSİ

70'li yaşlarında modellik kariyerine başlayan eski bir hastane bakım görevlisi olan Choi, bu ayın başlarında 31 yarışmacıyla birlikte Miss Universe Korea finalisti olarak duyuruldu.

CESARETE SAHİBİM

Choi, yarışmadan birkaç saat önce Associated Press'e yaptığı açıklamada, "Bu yaşta bile bir fırsatı değerlendirip meydan okumayı göze alacak cesarete sahiptim" dedi. Choi'nin bir yıl önce yarışmaya katılması imkansızdı. Çünkü Miss Universe'de katılım 18 ila 28 yaş arasındaki kadınlarla sınırlanmıştı. Uzun zamandır eleştirilen yaş sınırı, yarışmayı daha modern ve çeşitli hale getirmek için bu yıl kaldırıldı.

Kaynak: HABER MERKEZİ