ABD Louisiana'dan bir iş adamı, yedi huzurevinden 800'den fazla yaşlıyı, yetersiz donanımlı bir depoya göndermişti. Burada Ida Kasırgası'ndan korunabileceklerini söyledi! Kendisine yöneltilen 15 suçlamayı kabul etti ve üç yıl denetimli serbestlik cezasına çarptırıldı!

TAZMİNAT ÖDEYECEK

Bob Dean Jr. ayrıca eyalet sağlık departmanına 358.000 dolardan fazla tazminat ve 1 milyon dolardan fazla para cezası ödemek zorunda kalacak. Ancak Eyalet Başsavcısı Liz Murrill, Dean'in hapis cezası almamış olması nedeniyle duyduğu hayal kırıklığını bir basın açıklamasıyla dile getirdi.

EN AZ 5 YIL HAPİS

Murrill, "Kendisine en az 5 yıl hapis cezası verilmesini talep ettik. Yargı sistemimize saygı duyuyorum ancak Dean'in hapis yatması gerektiği görüşündeyim" şeklinde konuştu. 70 yaşındaki Dean, New Orleans ve güneydoğu Louisiana'da yedi huzurevinin sahibiydi. Ida Kasırgası yaklaşırken Dean, yüzlerce sakini New Orleans'ın yaklaşık 110 kilometre kuzeybatısındaki Independence Kasabası'ndaki bir depoya taşıdı.

YARDIM İÇİN AĞLIYORLARDI

Yetkililer, 29 Ağustos 2021'de etkili olan güçlü fırtınadan sonra depodaki koşulların hızla kötüleştiğini söyledi. Islak zemindeki şiltelerde yatan hasta, yaşlı ve yatalak insanlar buldular. Bazıları yardım için ağlıyor, bazıları kendi çöplerinin içinde yatıyordu. Dean'in şirketine karşı açılan davalarda, depoda tavanın sızdırdığı, tuvaletlerin taştığı, çok az yiyecek ve su olduğu belirtilmişti. Fırtınanın vurmasından birkaç gün sonra eyalet, tahliye edilenlerden yedisinin öldüğünü, bunlardan beşinin fırtınayla ilgili olduğunu bildirdi. Dean, Haziran 2022'de eyalet suçlamalarıyla tutuklandığında, lisanslarını ve huzurevleri için federal fonları kaybetmişti.

Muhabir: Lila Okyanus