İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece Belediyesi'nin işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bu yıl 24 Temmuz - 3 Ağustos tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak. Festivalin basın lansmanı, Feshane Artİstanbul’da yapıldı ve 75 ülkeden 1200 sanat elçisinin katılacağı duyuruldu.

BİRÇOK ETKİNLİK VAR

Festivalde, Heykel Sempozyumu, Güler Ertan Fotoğraf Yarışması, Altınköprü Halk Dansları Yarışması, El Sanatları Sergisi, Nakış Çalıştayı, Kukla Atölyesi, Çocuk El Sanatları Atölyesi gibi etkinliklerin yanı sıra halk konserleri ve su gösterileri de düzenlenecek. Aynı zamanda birçok sergiye de ev sahipliği yapacak.

" FESTİVALİMİZ İSTANBUL BÜYÜKÇEKMECE OLARAK ANILIYOR"

“Festivalimiz, ilçemizde doğarak dünyaya açılan, hem uluslararası hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir festivali haline gelmiştir” diye belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, lansman toplantısında yaptığı konuşmada, festivalin uluslararası bir kültür hazinesi olduğunu vurguladı. Akgün, festivalin dört ana unsurdan oluştuğunu belirterek heykel sempozyumu, el sanatları atölyesi, halk dansları yarışması ve dünya fotoğraf yarışmasının önemine dikkat çekti. Festivalin, dünya sanat hayatına büyük katkılar sağladığını ve İstanbul’un tanıtımına önemli bir rol oynadığını ifade etti. 

İSTANBUL’UN FARKLI İLÇELERİNDE GÖSTERİLER OLACAK

Bu yıl festival kapsamında, katılımcı ülkelerin dans grupları ve el sanatları atölyeleri İstanbul’un farklı ilçelerinde gösteriler düzenleyecek. İBB’nin THM, TSM, Bando ve Mehteran toplulukları da etkinliklere katılarak festivalin İstanbul genelinde yayılmasını sağlayacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu temsilen İBB Meclis Başkan Vekili Nuri Arslan, İBB Kültür Sanat yöneticileri katıldı.

Kaynak: SENAY GÜNCAVAR