Rus mahkemesi, Ukrayna'da paralı asker olarak savaştığı gerekçesiyle 72 yaşındaki Amerikalıyı yaklaşık yedi yıl hapse mahkum etti. Savcılar; Stephen Hubbard'ın, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'ya asker göndermesinin ardından Ukrayna ordusuyla bir sözleşme imzaladığını ve iki ay sonra yakalanana kadar onlarla birlikte savaştığını söyledi.

SAVCILAR 7 İSTEMİŞTİ

Genel güvenlikli bir cezaevinde altı yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Savcılar, azami güvenlikli bir cezaevinde yedi yıl hapis cezası talep etmişti. ABD'nin Michigan eyaletinden olan Hubbard, Ukrayna çatışmasında paralı asker olarak savaştığı için hüküm giyen ilk Amerikalı olarak biliniyor.

YAŞI SEBEBİYLE

Rus haber ajanslarının aktardığına göre, suçlamalar 15 yıla kadar hapis cezası gerektiriyordu ancak savcılar, sanığın yaşının da göz önünde bulundurulmasını ve suçunu kabul etmesini istedi. Son yıllarda Rusya'da Amerikalıların tutuklanması giderek yaygınlaştı.

BÜYÜK TAKAS

ABD ve Rusya, ağustos ayında Sovyet dönemi sonrası tarihinin en büyük tutuklu takasını tamamlamıştı. 24 kişiyi içeren bir anlaşma, aylarca süren müzakereler ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen tavizler, takasın bir parçası olarak gözaltındaki Rusları serbest bıraktı.

Kaynak: HABER MERKEZİ