Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Marakeş'in El-Huz bölgesinde meydana gelen depremde ölü sayısının 2012'ye, yaralı sayısının 205'i ağır  2059'a çıktığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı'ndan daha önce yapılan açıklamada, ölü sayısının 296, yaralı sayısının 153 olduğu bildirilmişti.

Fas medyası, yerel saatle 23.10'da meydana gelen depremin başkent Rabat başta olmak üzere Kazablanka, Meknes, Agadir ve Fes kentlerinde de hissedildiğini belirtmişti.

Ülke basınında geçen ilk bilgilerde depremin 6,8 büyüklüğünde olduğu aktarılırken, Almanya Sismoloji Merkezi de depremin büyüklüğünü 7 olarak açıkladı.

Düşen kayalarla yolların kapanması sonucu Atlas Dağları'ndaki köylere ulaşmanın günler süreceği belirtiliyor. Bölgedeki bir çok köyde can kaybının çok yüksek olduğu ifade ediliyor.

Ayrıca sadece Marakeş'ten depremde yaklaşık 300 bin kişinin etkilendiğini belirten Birleşmiş Milletler de yardım için düğmeye bastı. 

DEPREM1 (1)-1

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN MESAJI

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem felaketinden etkilenen Fas halkına "geçmiş olsun" dileklerini ileterek, "Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu zor gününde tüm imkanlarımızla Faslı kardeşlerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, deprem felaketinden etkilenen Fas halkına "geçmiş olsun" dileğinde bulundu.

Emine Erdoğan, X sosyal medya hesabından, Fas'ın Marakeş kenti El-Huz bölgesinde meydana gelen 7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle yaptığı paylaşımda, "Fas'tan gelen deprem haberlerini üzüntüyle takip ediyoruz. Dost ve kardeş Fas halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acılarını yürekten paylaşıyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum." ifadelerini kullandı.

DEPREM2 (1)

Fas'ta 2004'te ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Al Hoceima'da meydana gelen depremde 628 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkede 1960'da Agadir depremi ise 12 bin insanın yaşamını yitirmesine yol açmıştı.


AA

Editör: Galip Öztürk