ABD Ordusu, geçen ay Irak'ın batısında düzenlediği operasyonda IŞİD'in dört üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü doğruladı. Bunların arasında örgütün Irak'taki en üst düzey operasyon lideri ve ABD'nin kendisi için 5 milyon dolar ödül koyduğu bomba yapımcısının da bulunduğunu belirtti.

4 AYRI LOKASYON

Dört IŞİD lideri, 29 Ağustos'ta Batı Irak'taki dört lokasyona düzenlenen baskında öldürülen 14 kişi arasındaydı. Baskına katılan 7 Amerikalı asker yaralandı. Onların genel sağlık durumlarıyla ilgili ise net bilgi verilmedi.

İSİMLERİ VERİLDİ

Açıklamada, "Irak'taki tüm operasyonlardan sorumlu Ahmed Hamid Hüseyin Abd-al-Jalil el-İthavi, Batı Irak'taki tüm operasyonları denetlemekten sorumlu Ebu Hammam, teknik geliştirmeyi denetlemekten sorumlu Ebu Ali el-Tunusi ve Batı Irak'taki askeri operasyonları denetlemekten sorumlu Şakir Ebu Ahmed el-İsavi'nin öldürüldüğü doğrulanabilir" denildi.

EĞİTİM VERİYORDU

Adalet İçin Ödül adlı internet sitesi, Ebu Ali el-Tunisi'yi, "Irak'ta IŞİD için üretim yapan lider" olarak tanımladı. Başına 5 milyon dolar ödül konduğu belirtildi. IŞİD üyelerine patlayıcılar, intihar yelekleri ve el yapımı patlayıcı cihazların yapımı konusunda eğitimler verdiği belirtildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ