Kentucky'de 76 yaşındaki Alex Chronis'in yeğenine dev tazminat ödenecek. Mahkeme, otel odasındaki duşun 65.5 derece sıcaklığa ulaştığını, adamın vücudunda ikinci ve üçüncü derecede yanıklar oluştuğunu belirtti. Bu sebeple de 2 milyon dolar civarında tazminat ödenmesine karar verdi.

ÇIĞLIKLARINI DUYDULAR

Mahkeme belgelerinde Alex Chronis'in 18 Kasım 2021'de Kentucky, Erlanger'daki Econo Lodge'a giriş yaptığı belirtiliyor. Ertesi sabah duşu açtığında aniden aşırı sıcak suyla karşılaştı. Yere düştü ve su onu yakmaya devam etti! İki kişi çığlıklarını duyup onu duştan çıkardı.

DERİ NAKLİ YAPILDI

Chronis'in ailesinin avukatı Jeffrey Blankenship, NBC News'e yaptığı açıklamada, "Oteldeki duşun kavurucu sıcaklığından dolayı vücudunda ikinci ve üçüncü derece derin doku yanıkları oluştu. Bu sebeple deri nakli yaptırmak zorunda kaldı" dedi. Chronis hastanede birkaç ay geçirdikten sonra 19 Haziran 2022'de hayatını kaybetti.

DAVAYI YEĞENİ AÇTI

Chronis hiç evlenmemişti ve çocuğu da yoktu. Bu yüzden yeğeni onun adına motele dava açtı. Uzman tanıkların ifadeleri, su sıcaklığının inanılmaz derecelere ulaştığını ortaya koydu. Motelde bulunan yeğeninin çektiği fotoğraflar, Chronis'in bacaklarının her yerinde ciddi şekilde hasar görmüş ve renk değiştirmiş deriler olduğunu gösteriyordu. Savunmaya temyiz başvurusunda bulunmak için 30 gün verildi.
 

Muhabir: Münevver Beyza Morgül