Brezilya'da 62 kişinin ölümüne yol açan uçak kazasının ardından, sivil havacılık otoritesi ANAC; VoePass havayolu şirketini özel denetime alınacak. ANAC, VoePass temsilcileriyle yaptığı toplantının ardından yaptığı açıklamada, "Kurum, şirket tarafından sağlanan hizmetlerin sürekli izlenmesi ve kontrolün yoğunlaştırılmasının önemli olduğuna inanmaktadır" dedi.

YERLEŞİM ALANINA

Havayoluna ait uçak, 9 Ağustos'ta Parana eyaletine bağlı Cascavel'den Sao Paulo'ya gidiyordu. Varış noktasına ulaşmadan kısa bir süre önce Vinhedo kentinin bir yerleşim alanına düştü.

KANATLARDAKİ SORUN

58 yolcu ve dört mürettebat hayatını kaybetti. İlk bulgulara göre; ATR 72 tipi turboprop yolcu uçağı çok kısa süre içinde hızla irtifa kaybetmişti. Uzmanlar, kazanın olası bir nedeni olarak öncelikle kanatlardaki sorunu inceliyorlar.

HEMEN HIZLANMALIYIZ

Şu anda uçağın kara kutusu analiz ediliyor. Ses kayıt cihazında yardımcı pilotun, pilota ne olduğunu sorduğu duyuluyor. Kaptan, uçağı dengelemek ve bir çarpışmayı önlemek için hızlanmaları gerektiğini söyledi. Ancak bu mümkün olmadı. Kaydın sonunda çığlıklar duyuldu.

Muhabir: Lila Okyanus