İspanya Ulusal Polisi yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl çoğunluğu Venezuelalı ve Kolombiyalı olmak üzere yaklaşık 600 kadını cinsel olarak istismar eden bir şebekeyi çökertti. Düzenlenen operasyonda 26 kişinin tutuklandığını ve 32 kadının özgürlüğüne kavuştuğu kaydedildi.

GEÇEN HAZİRANDA BAŞLADI

Polis, soruşturmanın geçen yıl haziran ayında bir mağdurun ihbarı üzerine başladığını kaydetti. Madrid'de dokuz, Malaga'da beş ve Toledo'da 12 kişi tutuklandı. Tutuklananlar arasında iki çete liderinin de bulunduğu öğrenildi.

HAFTADA 5 BİN EURO

Yetkililere göre; ağ, savunmasız durumdaki kadınları işe aldı. Onlara haftada 5.000 euro ve sözde iyi çalışma koşulları teklif etti. Kabul edenler, 3.000 ila 4.000 euro arasında borç içeren sözleşmelerle bağlandı. Ayrıca, yetişkin çevrimiçi platformlarındaki görüntülerine ilişkin haklarından da vazgeçtiler.

KİLO ALMALARI YASAKTI

Polis; mağdurların günün her saati ulaşılabilir olması gerektiğini, kilo almalarının yasak olduğunu ve kurallara uymamaları halinde 30 ila 40 euro arasında para cezası kesildiğini söyledi. Ayrıca, birlikte oldukları kişilere uyuşturucu ve ilaç teklif etmek zorundaydılar. Birleşmiş Milletler'e göre; dünya çapında 50 milyondan fazla insan insan ticareti mağduru olabilir.

Muhabir: ERAYCAN ERGİNBAŞ