Dünya çapında 600 milyon civarında insan bel ağrısıyla yaşıyor. Ancak araştırmalar, sigara, obezite ve ev-iş yeri ergonomisi gibi önemli risk faktörlerinin ele alınmasının bu eğilimi azaltabileceğini gösteriyor.

YÜZDE 39 ORANINDA

Bel ağrısı son otuz yıldır sakatlık nedenleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ancak, bazen öyle hissettirse bile, bel ağrısı kaçınılmaz değildir. Toplumun obezite, sigara kullanımı ve ev-iş yerindeki ergonomik faktörler gibi üç önemli risk faktörünü doğrudan ele alması durumunda bel ağrısı yükünü %39 oranında azaltabileceği belirtildi.

HEPSİYLE İLİŞKİLİ

Sigara içmek daha önce omurga yapıları ve kemiklerin zayıflamasıyla ilişkilendirilmişti. Ancak araştırmacılar ayrıca sigara içmenin genellikle fiziksel hareketsizlik, obezite ve kötü uyku gibi diğer yaşam tarzı faktörleriyle de ilişkili olduğunu buldu.

OMURGADA YÜK

Ve bunların hepsi bel ağrısı riskinin artmasıyla ilişkilendirilmiştir. Benzer şekilde, obezite diğer sağlıksız yaşam tarzı faktörleriyle bağlantılıdır. Ve bunların hepsi bel ağrısı riskini artırabilir. Obezite ayrıca omurga yapıları üzerindeki artan yük ile bağlantılıdır. Ev ve işyerlerinde ergonomik ürünler kullanmanız da şiddetle tavsiye ediliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ