Güney Dakota'da dokuz kişilik bir aile toplantısında meydana gelen hastalığın yeni ayrıntıları ortaya çıktı. Bir aile üyesi, buluşmaya Kuzey Kanada'da avlanan bir kara ayının etini getirdi. Et, 45 gün boyunca ev tipi dondurucuda kalmıştı (Kara ayı avlamak Kanada'da ve ABD'nin birçok eyaletinde yasal). Aile, ızgara sebzelerin yanı sıra çözülmüş etlerle yemek yaptı. Etin renginin koyu olması nedeniyle kebapların tam olarak pişip pişmediğini anlayamadılar. 6 kişi yemek yedi, 3'ü ise uzak durdu.

BEYNİNE KADAR GİTTİ

Müslüman kadının çocuğunu boğmaya çalışmıştı: Tekrar tutuklandı! Müslüman kadının çocuğunu boğmaya çalışmıştı: Tekrar tutuklandı!

Bir hafta sonra, 29 yaşındaki bir aile üyesinde ateş, şiddetli kas ağrısı ve göz çevresinde şişlik ortaya çıktı. Belirtileri nedeniyle iki kez hastaneye kaldırıldı. Adamda bir tür yuvarlak kurt olan Trichinella tespit edildi. Ailenin beş üyesinde de ateş, baş ağrısı, mide ağrısı, ishal, kas ağrısı ve göz çevresinde şişlik gibi belirtiler görüldü.

Maruz kalan diğer iki kişide semptom gelişmedi. Diğerleriyle ilgiliyse bir açıklama yapılmadı. Uzmanlar, kalan etleri inceledi. Kurt larvaları her yerdeydi. Kurtçukların 29 yaşındaki adamın beynine kadar gittiği belirtildi. Tedavi sonrası hepsi iyileşti.

Kaynak: HABER MERKEZİ