Yerel basında çıkan haberlere göre; bir Rus genç, Ukrayna yanlısı bir birliğe bağış yaptığı için 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mediazona'ya konuşan bir kaynak, Sibirya'dan Danila Yakovlev'in, örgüte 54 dolar bağışta bulunduğunu söyledi.


VATANA İHAHET


Mahkeme kayıtlarına göre; vatana ihanet ve terörü finanse etmekten suçlu bulundu. Bağımsız medya kuruluşu Mediazona'nın haberine göre; 19 yaşındaki Danila Yakovlev  100 bin ruble (yaklaşık 1.082 dolar) para cezasına çarptırıldı. Hapis cezasının 13 yılını azami güvenlikli bir ceza infaz kurumunda çekecek.


KRİPTO ŞEKLİNDE


Çevrimiçi olarak dolaşan bir video, Yakovlev'in ajanlar onu tutuklarken ismini söylediğini gösterdi. Rus gazetesi Kommersant o dönemde gencin parayı kripto para birimi aracılığıyla göndermeye çalıştığını bildirdi.


İLK VAKA DEĞİL


Yakovlev, Ukrayna yanlısı gruplara bağışta bulunduğu için 10 yıldan fazla hapis cezasına çarptırılan ilk Rus vatandaşı değil. Ağustos ayında, 33 yaşındaki balerin Ksenia Khavana'nın Ukrayna'yı destekleyen bir yardım kuruluşuna 51 dolar bağışladığı gerekçesiyle 12 yıl hapis cezasına çarptırıldığı Rus medyası tarafından bildirilmişti.

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL