Yetkililer, 1972 yılında Kuzey Vietnam ormanları üzerinde uçarken kaybolan savaş pilotunun kalıntılarının, kaybolmasından 52 yıl sonra nihayet bulunduğunu ve kimliğinin tespit edildiğini söyledi.

İLETİŞİM KESİLMİŞTİ

Teksaslı 25 yaşındaki Yüzbaşı Ronald W. Forrester, 1972 kışında Vietnam'ın kuzeyinde bir gece görevi sırasında yardımcı pilotuyla birlikte uçağını uçururken tüm teması kesilmiş ve kaybolmuştu.

DOSYA KAPATILMADI

Arama ve kurtarma ekipleri, Le Thuy Bölgesi'nde uçağa veya mürettebata dair hiçbir ize rastlayamadı. Eylül 1978'de Deniz Piyadeleri, Yüzbaşı Forrester'ın başlangıçtaki "Kayıp" durumunu, "Görevde Öldürüldü" olarak değiştirdi. Ancak olayla ilgili onlarca yıl süren ve sonuç alınamayan soruşturmanın ardından, araştırmacılar, kayıp iki havacıya ait olduğuna inandıkları kalıntılar ve maddi deliller buldu. Kimlikleri tespit edildi.

30 KM MESAFEDE

Kalıntılar, ilk başta düşünülen kaza yerine 30 kilometre mesafedeydi. Kaza mahallinden elde edilen "dolaylı kanıtların" yanı sıra kurtarabildikleri mitokondriyal DNA kanıtlarını kullandılar. Forrester'ın cenazesi, 7 Ekim'de Arlington Ulusal Mezarlığı'na defnedilecek.

Muhabir: Münevver Beyza Morgül