Türkiye 2024 Vücut Geliştirme ve Fitness Şampiyonası, 28-31 Ağustos tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. Yarışmada sporcular farklı kategorilerde mücadele etti.

Bolu’da İl Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görevli 51 yaşındaki Türker Uygur da yarışmaya katıldı. Uzun süredir yarışma için hazırlanan ve 45 yaş üstü kategoride mücadele eden Uygur, jüri değerlendirmesi sonucunda 3’üncü oldu.

Ekran Resmi 2024 09 02 15.08.40

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Türker Uygur 'Eveeeet!!! Neden diyorlar bana, bu yaşta niçin kalkıştın bu işe, ne gerek vardı diye. Her insanın bir misyonu ve hedefi olmalı hayatta, benim misyonumda bilhassa meslektaşlarıma başarmanın yaşının olmadığını, sporu hayatlarına dahil etmeleri gerektiğini, mesainin zorlukları, uzunluğu gibi bahanelerin arkasına saklanmadan isterlerse benim gibi 51 yaşında da olsa başarabileceklerini göstermekti ve bunu başardığımı düşünüyorum. Bana şehit babamdan miras bu kutsal meslekte polis teşkilatımızı gururlandırmış olmak ve meslektaşlarıma örnek olabilmek paha biçilemez.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: DEMET SAROVA