İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı cankurtaran ekipleri, 15 Mayıs - 22 Tem-muz 2024 tarihleri arasında 51 plajda toplam 3 bin 652 vakaya müdahale etti. İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak, olayın ciddiyetine dikkat çekerken, yazın plaja giden İstanbulluları, görevli cankurtaranların uyarılarına uymaları konusunda bir kez daha uyardı.

GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

İstanbul’un sahilleri bunaltıcı yaz sıcaklarının da etkisiyle bu sezonda yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu yoğunluk karşısında plajlarda güvenliği sağlamak ama-cıyla kapsamlı bir çalışma yürüttü. 15 Mayıs’tan 22 Temmuz’a kadar geçen aralıkta, plajlarda gö-rev yapan özel eğitinden geçen can kurtaran ekibi toplam 3 bin 652 vakaya yerinde müdahale ederek hayat kurtardı.

ÖNCELİK CAN GÜVENLİĞİ

İtfaiye Daire Başkanı Remzi Albayrak yaptığı açıklamada, cankurtaran ekiplerinin özverili çalışmalarının altını çizdi. “Vatandaşlarımızın güvenliği bizim için birinci öncelik. Bu yüzden plajlarımızda görev yapan cankurtaranlarımız en iyi şekilde eğitimli ve gerekli tüm donanımlara sahip. Ancak vatandaşlarımızın da bize yardımcı olmaları gerekiyor. Cankurtaranlarımızın sürekli yaptıkları  ikaz ve uyarılara uyulması hayati önem taşıyor” dedi.

Kaynak: YASEMİN COŞKUNÖZ