Diyetisyen Jess Cording, 50 yaş ve üzeri hemen hemen herkesin; somon, ton balığı, uskumru veya sardalya gibi yağlı balıkları daha fazla tüketmesinin fayda getireceğini söyledi. Yağlı balıkların, 50 yaş ve üzeri insanların yeterli miktarda almaları gerekenler de dahil olmak üzere birçok besinle dolu olduğunu belirtti.

HER DERDE DEVA

Bunlara protein, sağlıklı yağlar (omega-3 gibi), B-12 vitamini ve D vitamini dahildir. Hatta küçük balıkların kılçıklarını yerseniz, kalsiyum da alabilirsiniz! Düzenli olarak balık yemek; kalbe, beyne ve kemiklere fayda sağlar. Balıktaki omega-3 yağ asitleri; kardiyovasküler hastalık, felç ve bunama riskini azaltmakla bağlantılıdır. Balıktaki D vitamini ve kalsiyum (kılçıklarını yerseniz) kemik sağlığına fayda sağlar.

KURU ERİK TAKVİYESİ

Kuru erik de güzel bir alternatif... Şeker eklenmemiş bu kuru meyve, porsiyon başına üç gram lif sağlayarak sindirimi ve kan şekeri dengesini destekliyor. Ayrıca, günde sadece beş ila altı kuru erik yemek, özellikle kemik erimesi geliştirme riski daha yüksek olan 50 yaş üstü kişiler için önemli...

ZARİF BİR YAŞLILIK!

Kalp, beyin ve kemik sağlığını destekleyen besinleri içeren yiyeceklere öncelik vermek; ağrılar, sızılar ve kalp sorunları olmadan zarif bir şekilde yaşlanma olasılığınızı yükseltir. 

Kaynak: HABER MERKEZİ