Yetkililer ve kurtarma görevlilerinin açıklamalarına göre; Pakistan'ın Karaçi şehrinde şiddetli sıcak hava dalgası üç haftadır etkisini sürdürüyor. Aşırı hava koşulları, hastaneleri hastalarla, morgları ise cesetlerle doldurdu. Polis sözcüsü Summiya Syed, son dalgadan bu yana 50'den fazla kişinin sıcak çarpması nedeniyle hayatını kaybettiğini söyledi.

KAYDEDİLEN EN YÜKSEK SEVİYE

Hastane sözcüsü Hasan Ali, şehrin en büyük hastanesi olan Jinnah Lisansüstü Tıp Merkezi'ne onlarca yeni kurban getirildiğini söyledi. Meteoroloji uzmanı Sardar Sarfraz, sıcaklık ve nemin birleşimi olan ısı endeksinin şimdiye kadar kaydedilen en yüksek seviye olduğunu söyledi.

SÜREKLİ CESET TOPLUYORLAR

Şehrin en büyük ambulans servisini ve çok sayıda morgu işleten bir yardım kuruluşu, gerçek ölü sayısının resmi olarak bilinen rakamlardan çok daha yüksek olabileceğini söyledi. Edhi Vakfı yardım kuruluşundan kurtarma görevlileri, çok sayıda ceset topladıklarını belirtti.

BU YILKİ İKİNCİ DALGA

Yardım kuruluşunun sözcüsü Mohamed Amin, "Bu, sıcak hava dalgası başladığından beri bir trend. Günlük toplanan ceset sayısı inanılmaz" dedi. Bu, iklim açısından savunmasız Güney Asya ülkesini bu yıl vuran ikinci sıcak hava dalgası... Haziran başındaki ilkinde sıcaklık birkaç şehirde 50 derecenin üzerine çıkmıştı.
 

Muhabir: Tamer Ayeri