İspanyol yetkililerin açıklamasına göre; Kanarya Adaları yakınlarında Afrika'dan gelen yaklaşık 500 göçmeni kurtarıldı. Bu kişiler, Kanarya Adaları'ndaki La Gomera ve Lanzarote'ye götürüldü.


YAKLAŞIK 27 BİN


Son günlerde yüzlerce göçmen, Afrika'nın batı kıyılarındaki İspanyol takımadalarına, çoğunlukla küçük ahşap teknelerle ulaştı. Birleşmiş Milletler'in verilerine göre; ocak ayından eylül ortasına kadar Afrika'dan Kanarya Adaları'na ulaşan göçmen sayısı yaklaşık 27 bin olarak belirlendi.


BİZİ BIRAKTILAR


Tekneler genellikle güneyde Gine, kuzeyde Fas arasındaki Batı Afrika kıyılarından hareket ediyor. Kanarya Adaları'ndaki yerli halkın çoğu, mülteci sayısının çokluğu karşısında bunaldı. Madrid'deki merkezi hükümet ve Avrupa Birliği tarafından terk edildiklerini düşünüyorlar.


4800 KİŞİ ÖLDÜ


Yüzlerce kilometrelik yolculuklarda boğulan veya susuzluktan ölen insanların sayısı kesin olarak bilinmiyor. İspanyol yardım kuruluşu Caminando Fronteras, yalnızca ocak ile mayıs sonu arasında yaklaşık 4.800 kişinin hayatını kaybettiğini tahmin ediyor.
 

Muhabir: MÜNEVVER BEYZA MORGİL